Archive for the ‘cabinets’ Category

Our latest project involved redevelopment of a residential home in Glebe with beautiful custom crafted wooden fixtures. We aimed to create cabinets, stairs with an integrated entertainment unit, floating bookshelf, walk-in wardrobe, bathroom vanities, main kitchen, studio kitchen, and laundry compartments that fit perfectly with the contemporary and modern vibe that the home illustrated.

We used spotted gum veneer, solid timber, and blue stone for this project to go along with the modern and sleek aesthetic that the house possessed. Thus, creating a beautiful uncluttered atmosphere.

This residential project can be found on a small back lane in Sydney’s inner-west suburb of Glebe. With the site being only 92sqm, the modern building took to the skies by building up and allowing the home to make most of the space provided. With the architectural design by U + I Building Studio, it was a pleasure to help bring their vision to life.

For more information on this project, check out U + I Building Studio’s post.

If you would like to work with us, drop us a note here. Also, be sure to check out photos of this project below!

Our latest project was for Newgate as we produced custom made furniture for their office space in Sydney. Designed by ODCM and working with the builder Blitz we were able to furnish Newgate’s workspace with a stunning timber feature wall, storage cabinets, meeting room seating, kitchen, and reception desk.

Newgate is a multitalented company, as it has knowledge in financial communications, corporate communications, and public affairs. With the use of American walnut as solid timber and timber veneer we were able to create a contemporary meets retro designed workspace.

Thank you to Newgate for the opportunity, and to ODCM and Blitz for collaborating with us. It was such a pleasure!

If you would like to work with us, drop us a note here.

For the May edition of the it’s design blog, we have decided to delve deeper into Chris Bosse’s Tivoli Terrace. The director of the architecture firm LAVA recently won the SMEG Tour Competition for this project, and we are so pleased that we could be a part of it!

The Paddington townhouse features a combination of classic joinery and modern manufacturing techniques allowing it to achieve a ‘21st century reinterpretation of a 1880’s terrace house’. Each room has floor to ceiling in-built cabinets which add generous amounts of hidden storage space to the property. With custom-made white laminated solid plywood kitchen and pale French oak timber floors, the use of only neutral colour tones creates a warm and serene environment.

‘Somehow when you are in here, it doesn’t feel small at all” – Chris Bosse

From handcrafted joinery solutions in the kitchen and laundry to wardrobes and bookshelf cabinets in the bedrooms and living rooms respectively, Bosse’s signature style of organic structures is present throughout his home. A combination of great architectural inspiration from Bosse with sustainable design has enabled a simplistic and modern way of creating space with the limited room of compact inner-city living.

Tivoli Terrace – Kitchen and Courtyard

Tivoli Terrace – Kitchen

Tivoli Terrace – Rumpus Room

Tivoli Terrace – Bookshelf

Tivoli Terrace – Living Room

Tivoli Terrace – Bedroom

Tivoli Terrace – Dining Room

If you want to know more about the Tivoli Terrace Project, click here.

We are so pleased to have not one but two of our projects featured in the Harper’s Bazaar Working Spaces Series. 

Last year we showed you our work at MAXMEDIA LAB, this time its Sarah & Sebastian and their recently opened, first retail store.

The Working Spaces Series showcases Australian companies and individuals that are aesthetically pleasing, and add well-being and productivity in the office environment. We believe that our cabinet work at Sarah & Sebastian reflects these values of simple and ageless designs to create a pleasant and tranquil atmosphere allowing the collections to be shown in the best way possible.

If these photos aren’t convincing enough head over to Alexandria to check it out in person. Trust me, it won’t disappoint!

 

Thanks Harper’s Bazaar for featuring some of our work with U+I Building Studio on the newly refurbished MAXMEDIA LAB office in Alexandria.

This series showcases Australian companies and individuals that are aesthetically pleasing, and add well-being and productivity in the office environment.

Our work with MAXMEDIA LAB emits this idea of a sleek modern workplace with simplistic and timeless designs that create a calm and soothing working environment. With more hours being spent in the office it is becoming increasingly important to have a positive work environment.

Thanks MAXMEDIA LAB for the opportunity, it was an absolute pleasure! Check out Harper’s Bazaar’s article for some #officeinspo 

 

 

Facebook IconTwitter IconVisit Our BlogVisit Our BlogVisit Our BlogVisit Our Blog